Tamil Nadu Public Service Commision : Article

Current Affairs Tamil & English (12-11-17)
  • 2017-11-11
Current Affairs Tamil & English (12-11-17)
 TNPSC 

1.Which union ministry will celebrate Child Rights Week ‘Hausla 2017’?

எந்தவொரு தொழிற்சங்க அமைச்சகம் குழந்தை உரிமைகள் வாரம்  'ஹவுஸ்லா 2017' கொண்டாடுகிறது?

Ans: Ministry of Women and Child Development 

 

2. Which state has become the India’s first state to treat Hepatitis-C patients through oral medicine?

எந்த மாநிலம் வாய்வழி மருந்தைக் கொண்டு ஹெபடைடிஸ் சி நோயாளிகள் சிகிச்சை  செய்இந்தியாவின் முதல் மாநிலம் எது?

Ans: Haryana 

 

3. Which international organisation will get 2017 Mother Teresa Memorial Award Award for social justice?

சமூக நீதிக்கான 2017 அன்னை தெரேசா நினைவு விருது வென்ற சர்வதேச அமைப்பு எது?

Ans: United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)

 

4. Which language has been declared as the second official language by the Telangana state government?

எந்த மொழி தெலுங்கானா மாநில அரசால் இரண்டாவது அதிகாரப்பூர்வ மொழியாக அறிவிக்கப்பட்டுள்ளது?

 

Ans: Urdu

 

5. India’s first cartoon network theme park “Amaazia” will come up in which city?

இந்தியாவின் முதல் கார்ட்டூன் நெட்வொர்க் தீம் பூங்கா "அமாசியா" எந்த நகரத்தில் வர உள்ளது?

Ans: Surat          

 

6. The 2017 National Legal Services Day (NLSD) is celebrated on which date in India?

2017 தேசிய சட்ட சேவைகள் தினம் (NLSD) எந்த நாளில் இந்தியாவில் கொண்டாடப்படுகிறது?

Ans: November 9

 

7. The Mahavir Harina Vanasthali National Park (MHVNP) is located in which state?

மகாவீரர் ஹரினா வனஸ்தலி தேசிய பூங்கா (எம்.ஹெச்.வி.என்.பி) எந்த மாநிலத்தில் அமைந்துள்ளது?

Ans: Telangana 

 

8. Who has been appointed the new Director General of Police (DGP) of Telangana State Government?

தெலுங்கானா மாநில அரசின் புதிய  காவல் இயக்குனராக நியமிக்கப்பட்டவர் யார்?

Ans: M Mahender Reddy

 

9. Kirti Nidhi Bista, who passed away recently, was the former Prime Minister of which country?

சமீபத்தில் காலமான கீர்த்தி நிடி பிஸ்டா எந்த நாட்டின் முன்னாள் பிரதமர் ஆவார்?

Ans: Nepal

 

10. Which country to host the 12th edition of East Asia Summit (EAS-2017)?

கிழக்கு ஆசிய உச்சி மாநாட்டின் (EAS-2017) 12 வது பதிப்பை வழங்கும் நாடு எது?

Ans: Philippines 

 

...